Aktiviteter Evenemang Familjepaket Turism i Örebro Kontakt  
 
 
 
Gustavsvik

Gustavsvik

Med sina drygt 650 000 besökare varje år hör
Gustavsviks bad till Sveriges mest besökta fritids- och turistanläggningar. Det är inte svårt att förstå varför. Här finns en komplett badanläggning för lek, träning, avkoppling och solbad. Vattenrutschbanor hittar du både inne och ute, inomhus finns ett stort Upplevelsebad med vildvattenforsar, akvarielagun med levande fiskar, vågbassäng, bubbelpooler och en hel del annat.

Gustavsvik har dessutom ett Motionsbad, tempererade pooler, gym, solarier, relax, solgrop, härliga gräsytor, sandstrand…
Ja, här finns nästan allt. Till och med en fiskesjö där du kan
fiska regnbåge! Gustavsvik har också en femstjärnig, prisbelönt campingplats, en av Europas förnämsta.


Vad sägs om att slå Hole in one i Örebro Slott? Med lite tur – eller skicklighet – kan det bli verklighet på Å-stadens Äventyrsgolf vid Gustavsviks Camping.
18-hålsbanan tar dig till både Slottet, Svampen, Wadköping och Karlslund och går bland slingrande vattendrag, i en mysig miljö där varken piratskepp eller spöken saknas.

Var? Strax söder om centrala Örebro
När? Öppet året om


Gustavsviks hemsida >>

   
Lekladan, Wadköping

Wadköping

Bland Wadköpings spännande gränder och prång kan du se hur det såg ut i Örebro förr i tiden. Här kan man även titta in i smedjan och svarva hos träsvarvarna.

I Lekladan sköter barnen själva om djur och handelsbod.
Varje tisdag under sommaren är det tisdagsträffar för barn
med clowner, trolleri, musik och andra upptåg.

Var? Öster om Stadsparken, centrala Örebro
När? Öppet året om


Wadköpings hemsida >>Lek- och buslandet Lek- och buslandet

Nya Lek- och buslandet i Örebro är Europas allra största inomhuslekland. Släpp loss i en 7000 m2 stor djungelinspirerad värld fylld av labyrinter i olika våningsplan, klätterställningar, bollhav, hoppborgar, tunn­lar, studsmattor, softballkanoner, rutschbanor, och mycket, mycket mer.

Utmana varandra på cykelrallybanan, öva basket, kicka fotboll eller spela innebandy med kompisarna i multisportarenan. Om det är en riktig adrenalinkick du är ute efter så måste du testa Lasergame! Och för de allra minsta finns babyhörnan.

Var? Intill E18/E20 västra Örebro
När? Öppet året om


Lek- och buslandets hemsida >>
   
Skojlandet

Skojlandet

Skojlandet är ett lekhus för de yngsta. Här finns ett stort studsrum med lianer, en rolig hinderbana med sekundklocka för den som vill, ett spännande piratskepp, minigolf, tågbana en stor inomhusbollplan och mycket mer. Prova på den långa tubrutschen, lek i bollhavet eller anta utmaningen att ge dig upp på klätterväggen.

Var? Södra Örebro
När? Öppet året om

Skojlandets hemsida >>

   
Tekniska Kvarnen

Tekniska Kvarnen, Karlslund

Den gamla kvarnen vid Karlslunds Herrgård är numera ett spännande museum fyllt av upplevelser. I experimenthallen Teknoteket Insikten får du själv söka hemligheterna bakom olika naturvetenskapliga och tekniska klurigheter.

Gör en jättesåpbubbla med dig själv inuti. Bygg ett brovalv. Se efter hur stadig du är på handen. I museidelen visas utvecklingen inom lantbruket och hur elektriciteten har påverkat vår vardag. I Tekniska Kvarnen finns också ett café och en experimentbutik.


Var? I Örebros västra utkant, intill vägen mot Garphyttan
När? Öppet året om


Karlslunds hemsida >>

Stora Holmen


Stora Holmen


Följ med den lilla roddfärjan Wictoria från Stadsparken till Stora Holmen, barnens egen ö. I den lilla ministaden kan du köra trampbil och vid Trollebo Central kliver du på Lilleputtetåget som tar dig runt ön. Här finns också djur, elbilar, en lekplats och en härlig miljö bara ett stenkast från stadens största lekplats i Stadsparken. Missa inte utomhusbion en dag i veckan

Var? Mellan Stadsparken och Universitetssjukhuset
När? Öppet sommartidStora Holmens hemsida >>

Kilsbergen

Kilsbergen

Bara två mil utanför Örebro väntar Kilsbergens härliga upplevelser av natur och äventyr. Bada, fiska, paddla kanot, krångla dig igenom Äventyrsbanan, sov över i vildmarksläger. Eller vandra på Vilsestigen, grilla korv och titta ut över Närke och Örebro.

Var? 20 km väster om Örebro, vid Garphyttan
När? Öppet året omKilsbergens hemsida >>


Aqua Nova

Svampen med Aqua Nova

I vattentornet Svampens hatt ligger Aqua Nova, ett spännande och lärorikt experimentarium om vatten. Ta reda på hur Svampen fungerar, hur stark en vattenvirvel är, slussa i Örebro sluss och gör en resa upp bland molnen i Svampens specialbio, där du guidas av Frida från "Hjärnkontoret".

Blir man trött efter resan kan man pusta ut i Café Nova med en specialdesignad Svampenglass!

Var? Norra Örebro
När? Öppet året omSvampens hemsida >>

   
Örebro Slott

Örebro slott

I sommar kan du möta en kung på Örebro Slott. Och inte bara det, här finns även drottningar, fångar, tjänstefolk och andra gestalter från det förflutna.

Hör dem berätta om sig själva och om Örebro Slotts långa och dramatiska historia på teatervisningen »Vasaborgens Hemligheter«. Och har du sett visningen en gång, kan du gärna komma tillbaka. Under sommaren ges fyra olika visningar.

Passa också på att besöka den slottshistoriska utställningen med modeller, dataanimationer, tittskåp, gamla fångredskap och medeltida vapen. En fascinerande inblick i svunna tider. Eller fira din födelsedag med ett kalas i de spännande gamla källarvalven.

Var? Centrala Örebro
När? Öppet året om. Teatervisningar sommartid, visningar lördag-söndag övriga året. Barnvisningar på sport- och höstlovet

Slottets hemsida >>

   
Örebro Läns Museum

Örebro läns museum

På länsmuseet finns både utställningar och olika aktiviteter som vänder sig direkt till barn. Här kan du se hur vikingarna bodde och skriva ditt namn i runskrift eller titta på den spännande vikingaskatten. På sportlovet kan du gå på bildjakt eller tillverka något i skaparverkstan. På museets barnlördagar får du upptäcka både konst och kulturhistoria och sedan skapa själv.

På länsmuseet finns även restaurang/café
och museibutik.

Var? Centrala Örebro
När? Öppet året om


Örebro läns museums hemsida >>

 

Örebro Konserthus

Örebro konserthus

I Örebro Konserthus spelas musik med artister från när och fjärran. Här bor också Svenska Kammarorkestern med sina 38 musiker som bjuder på ett fullspäckat program av klassiska konserter.

Vill du lyssna på en repetition med Svenska Kammarorkestern? Du får sitta med musikerna på scenen och komma musiken riktigt, riktigt nära… ja, så nära att du kan känna hela scengolvet gunga!

Föranmälan krävs men för övrigt har repetitionerna fri entré


Var? Centrala Örebro
När? Öppet året om

Konserthusets hemsida >>

   
Teater

Länsteatern i Örebro

Länsteatern i Örebro spelar teater året om, på Örebro Teater och på turné. Våren 2008 spelas »Rappa på, pappa!«, en rytmisk och lekfull föreställning om pappor för er som är 3–5 år.

Tänk om man hade magiska skor! Det handlar höstens nya pjäs om. Den spelas för er som går i lågstadiet. Vissa lördagar är det saftkalas på Örebro Teater. Då är det fri entré och alla barn bjuds på saft och bulle – och teater
förstås!

Var? Örebro Teater, centrala Örebro
När? Öppet året om


Länsteaterns hemsida >>

 
Children's Upptäckarhuset Children's Upptäckarhuset

Lek som lär är ledord i barnens eget upptäckarhus. Är du brandsoldaten som kan släcka elden? Hur många
tänder har man egentligen? Och vågar du gå in i mörka rummet? Här kan du öppna din egen affär, sätta upp en show på scenen eller prova hur det är att sitta i rullstol.

Du kan också fika i Café Nyfiket och handla upptäckarshopen.

Var? Hallsberg, strax öster om järnvägsstationen
När? Öppet året om


Children's hemsida >>
 
Konst på hög Konst på hög

Konst på hög på den 100 meter höga Kvarntorpshögen utanför Kumla är en av Sveriges häftigaste skulpturparker. Upptäck och upplev fantastiska skulpturer.

Gå in i konstverk som bara barn kan uppleva inifrån, de vuxna får duktigt vänta utanför. Från högen har du dessutom en fantastisk utsikt över den platta Närkesslätten.

Det går att köra bil ända upp. Men varför inte anta utmaningen att vandra de 427 stegen uppför en av Europas längsta trätrappor?

Var? Strax väster om Kumla, utmed väg 52 mot Katrineholm
När? Öppet sommartid


Konst på högs hemsida >>
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 

 
Destination Örebro AB, Box 328 00 Örebro Slott, 701 35 Örebro, 019-21 21 21, destination@orebro.se. Webmaster Sofia Bergelin